Laatste toevoegingen


Copyright 2008

Algemene voorwaarden

Login

Projectenorganisatie

4-6-2008

Tijdens de collegereeks 'Strategische projectmanagement' zijn er vele interessante onderwerpen de revue gepasseerd. Ook deze ervaringen wil ik graag delen te beginnen met:

Projectenorgansiatie

Je hebt organisaties die projecten uitvoeren en waarbij de lijnactiviteiten aan de basis staan van het businessmodel. Maar er zijn ook organisaties waarbij het uitvoeren van projecten de drijvende kracht is achter het bedrijf. Wanneer is er nu sprake van een projectenorgansiatie waarbij het besef aanwezig moet zijn dat de lijnorganisatie juist ondersteunend is aan projecten in plaats van projecten de lijn ondersteunen. Peter Storm legt een aantal vragen voor die bepalen of er sprake is van een projectenorganisatie. Is het antwoord op de vragen 50% of meer dan wordt het tijd om het roer om te gooien en de projectenorganisatie een voor op te zetten.

Een mooi plaatsje van een projectenorgansiatie kan ook niet missen. Het is een kleine kapstok waarin de elemeneten van een projedctenorganisatie sterk sdamengevat terugkomen.

Succesvolle_projectorganisatie_2 

Versnelling binnen projecten

Als laatste nog enkele mogelijkheden om de doorlooptijd te versnellen binnen een project. Dit gezien vanuit de instrumenten die een projectmanager heeft. Dit in tegenstelling tot maatregelen die zijn gericht op het snijden van inhoud. Met andere woorden consessies doen op de kwaliteit of hetgeen uiteindelijk als resultaat wordt opgeleverd.

Versnelling binnen projecten mogelijk door…

Bron: Peter Storm, Kennis&Co, collegareeks 'Strategisch Projectmanagement', Management Studiecentrum.

-- Martin Bosma


< vorige pagina